Camp Bassano 2023

Med Dolomiterna i norr och plattland i söder erbjuder vädersäkra området runt Monte Grappa suveräna möjligheter för skärmflyg.

För fjärde året erbjuder vi tränings- och skolningsveckor för termik- och XC-hungriga piloter som vill utvecklas.

Vi utgår från Semonzo del Grappa och är som alltid två instruktörer på maximalt sju piloter. I år jag har hjälp av ingen mindre än Håkan Polanik, som arbetat som instruktör i Åre i många år och dessutom utbildat instruktörer för SSFF's räkning. 

Vi sätter uppgifter och banor utifrån vad dagen har att erbjuda och vi tar oss till olika starter i området beroende på vädret. Dagligen har vi genomgångar, före och efter flygen, och vi bygger på med teoripass utifrån era behov.

Det finns även möjlighet att uppgradera sin licens till P2 för en extra kostnad, förutsatt att ni uppfyller inträdeskraven och har den kunskapsnivå som krävs.

I årets upplaga kör vi två grupper, lördag - lördag, under två veckor med följande upplägg:

  • Lördag kväll samlas vi för en presentation och genomgång inför veckan.
  • Söndag - Fredag har vi briefing på förmiddagar, efter  dagens flygning samlas vi igen för debriefing och genomgång.
  • Lördag vinkar vi farväl och hoppas ni reser hemåt med nya kunskaper och är ännu mer sugna på att flyga XC.

Vad ingår?

  • I priset ingår guidning och coaching med retrieve.

Vad bokar och betalar ni själva?

  • Flyg till Venedigs flygplats (Marco Polo) för bäst kommunikation till Semonzo del Grappa.
  • Transfer till Semonzo del Grappa är smidigt med tåg och buss. Vi kan hjälpa till att ordna transfer med minibuss (kostar ca 20 EUR per väg och betalas på plats). Minibussen kräver minst fem resenärer.
  • Boende - kan vi hjälpa er att boka på vandrarhemmet Klaudia's, i mån av plats. Här finns det kök att laga sin egen mat och här bor vi ledare. Alternativt finns allt från camping till hotell, som ni hittar på AirBnB, Booking eller Vivere il Grappa, där ni också köper det obligatoriska FlyCard för att få flyga i området.
  • Måltider - varierar beroende på vilket boende ni valt, men det finns flera matbutiker, caféer och restauranger i området för den som behöver. Se till att ha matsäck med under dagarna vi flyger. Vi tar er gärna med till trevliga lokala restauranger för er som vill äta middag ute på kvällarna.Pris för Camp Bassano 2023: 8 400 kr inkl. moms per vecka, som betalas 14 dagar innan lägrets startdatum, mot faktura som skickas ut 30 dagar innan startdatum.


Här hittar du Villkor för Camp Bassano 2023.

Anmäl er så tidigt som möjligt för att inte riskera problem att hitta flyg och boende, dock helst före 30 juli 2023.Bilder från Klaudia's vandrarhem


Bilder från Camp Bassano 2022