UP Trango X (EN-C)

Trango X är skärmen för piloter som vill ha en bra balans mellan säkerhet, maximal fart, prestanda och handling i C-klassen. Det har varit en utmaning, men efter flera års utveckling och flera prototyper kan vi nu presentera ännu en Trango, som tar C-klass till en ny nivå. Läs mera på Trango X - UP Paragliders

Ange storlek och färg under ”ytterligare information” vid beställning.

Levereras med skärmpackpåse, packremmar, reparationskit och manual (skärmsäck beställs separat). 

Välj en variant:

49 900,00 kr
priset inkl. moms exklusive fraktkostnad

Trango X är byggd för prestanda och UP har placerat den högt i C-klassen för att tillmötesgå erfarna XC-piloter, som vill ha ut maximalt av dagen. Läs vad Ziad Bassil skriver om skärmen här.

Vad är nytt? Trango X har en helt ny profil, utvecklad tillsammans med Tjeckiskt Universitet. Skärmen har ett optimerat luftflöde, vilket minskar luftmotståndet avsevärt. Den är också mera pitchstabil och omvandlar minsta termik till höjdvinst, samtidigt som glidtalet förbättrats avsevärd i hela hastighetsregistret. Trango X har ett helt nytt linkoncept med ett 3/2-linors system, som ger det bästa av två världar - hög säkerhet i kombination med minskat luftmotstånd och styrning med C-risers likt en 2-linors skärm.

Vem är Trango X för? Känner dig trygg i en dynamisk skärm med prestanda och högt sidoförhållande och flyger minst 70 timmar per år i varierande förhållanden? Då väntar Trango X på dig - bara att lägga dig i vänsterfilen och gasa!

Hur flyger den? Föregångaren var ett termikfenomen och man har lyckats ta den egenskapen upp ännu ett snäpp i Trango X. Skärmen söker sig in i termik och centrerar på en magiskt sätt och den omvandlar minsta förändring i luftmassorna till höjdvinst. Den nya profilen spelar stor roll och har dessutom gjort Trango X extremt pitch-stabil, vilket påverkar glidtalet väldigt positivt och skärmen kan kontrolleras med små input i C-risers. 

Nyhet - nu kan du designa din skärm för cirka 8 % extra på priset - gå in på UP Custom Colours -