Trango X (EN-C)

Ny 2023

Trango X är skärmen för piloter som vill ha maximal fart, prestanda och handling i C-klassen. Det har varit en utmaning, men efter flera års utveckling och flera prototyper kan vi nu presentera ännu en Trango, som tar C-klass till en ny nivå. Läs mera på Trango X - UP Paragliders

I leveransen ingår Parasleeve 2, men Skärmsäck beställs separat.

Ange storlek och färg under ”ytterligare information” vid beställning.

48 800,00 kr

Trango X är sugen på prestanda och UP har placerat den högt i C-klassen för att tillmötesgå erfarna XC-piloter, som vill ha ut maximalt av dagen.

Vad är nytt? Trango X har en helt ny profil, utvecklad tillsammans med Tjeckiskt Universitet. Skärmen har ett mera optimerat luftflöde, vilket minskar luftmotståndet avsevärt. Skärmen är också mera pitchstabil och omvandlar minsta termik till höjdvinst, samtidigt som glidtalet förbättrats avsevärd i hela hastighetsregistret. Trango X har även ett helt nytt linkoncept med ett 3/2-linors system, som ger det bästa av två världar - hög säkerhet i kombination med minskat luftmotstånd och styrning med C-risers likt en 2-linors skärm.

Vem är Trango X för? Om du känner dig trygg i en dynamisk skärm med prestanda och högt sidoförhållande, samt att du flyger frekvent i varierande förhållanden. Då väntar Trango X på dig - bara att lägga dig i vänsterfilen och gasa!

Hur flyger den? Föregångaren var ett termikfenomen och man har lyckats ta den egenskapen upp ännu ett snäpp i Trango X. Skärmen söker sig in i termik och centrerar på en magiskt sätt och den omvandlar minsta förändring i luftmassorna till höjdvinst. Den nya profilen spelar stor roll och har dessutom gjort Trango X extremt pitch-stabil, vilket påverkar glidtalet väldigt positivt och skärmen kan kontrolleras med små input i C-risers.

Nyhet - nu kan du skapa egen färgsättning - gå in på UP Custom Colours - och begär offert.