P1 kurs

Är det dags att att ta steget och börja flyga mera självständigt?

Om du uppfyller inträdeskraven enligt SSFF's Verksamhetshandbok och du vill lära dig den teori och skärmhantering som krävs för att kurva termik, flyga på distans och kanske prova på acro, är P1 kursen helt rätt.

Du får ut mest av våra P1-kursen på någon av våra resor, men vi kan kan förlägga utbildningen på andra lämpliga platser.

Teorin för P1 är ganska omfattande och går in mera på djupet för att du ska förstå de faktorer och risker, som följer med att flyga i termiska förhållanden i olika miljöer.

I de praktiska momenten övas du på teknik och manövrar för att flyga i termik och för att kunna ta dig från eventuella faror.

Avslutad kurs garanterar inte uppgradering av licens om inte alla kursmoment är godkända enligt elevkortet.

Inträdeskrav: Sökande ska vara minst 15 år (kompetensbevis kan erhållas tidigast efter fyllda 16 år), vara allmänt fysisk lämplig och ha minst Student-licens med behörighet berg och hang eller vinsch, samt gjort minst 50 höjd- eller hangflyg och 10 timmar.

Kursinnehåll: Introduktion via webben, följt tre dagar praktiska övningar med teori och teoriprov enligt momenten i utbildningsmanualen och elevkortet.

Var: Vi kursar P1 på vinschen i Falköping, Ålleberg aller annan lämplig ort beroende på deltagare.

När: Vi kör P1 kurs löpande och är inte beroende av minsta antal deltagare.

Befogenheter: Efter godkänd kurs har du licensgrad P1 och du får flyga inom dina behörigheter.Pris - 6.000 kr - inkl moms - för kurs enligt kursinnehåll, som faktureras och betalas i samband med kursstart.

Vi utvecklas olika fort och det är inte alls ovanligt att man inte hinner få alla moment godkända. Därför erbjuder vi ytterligare lektioner för 2.000 kr per heldag, så att du kan genomföra kursen i ditt tempo för att bli en säker pilot.


Anmäl dig genom formuläret nedan, så tar vi kontakt och planerar ett bra upplägg.