P2 kurs

Är det dags att att börja flyga fullt ut?

Om du uppfyller inträdeskraven enligt SSFF's Verksamhetshandbok och du vill ha möjlighet att flyga över hela världen och känner att du har kunskapen och erfarenheten att stötta piloter med lägre licensgrad är det kanske dags att uppgradera licensen till P2.

Du får ut mest av våra P2-kursen på någon av våra resor där vi tränar på att flyga distanser och banor, men vi kan kan förlägga utbildningen på andra lämpliga platser.

Teorin fokuserar på, förutom viss repetition, kapitlen aerodynamik, flyglära, meteorologi, avancerade flygmoment, kritiska situationer, termik- och distansflygning, samt luftrum.

Vi lägger även en del tid på riskanalys, självkännedom och andra viktiga psykiska faktorer som påverkar din flygning och säkerhet.

Den praktiska delen utförs mera som en examination bestående av minst fem flyg där piloten får olika uppdrag, som ska utföras på ett godkänt sätt.

Avslutad kurs garanterar inte uppgradering av licens om inte alla kursmoment är godkända enligt elevkortet.

Inträdeskrav: Sökande ska vara minst 15 år (kompetensbevis erhålls först efter fyllda 16 år), vara allmänt fysisk lämplig och ha minst P1-licens med behörighet berg eller en kombination av hang och vinsch, samt gjort minst 100 höjd- eller hangflyg och 60 timmar.

Kursinnehåll: Introduktion via webben, följt av tre dagar praktiska övningar med teori och teoriprov enligt momenten i utbildningsmanualen och elevkortet.

Var: P2 skolar vi oftast under vårt läger Camp Bassano i Italien, men vi skolar även från vinsch och Ålleberg vid rätt förutsättningar.

När: Vi kör P2 kurser löpande under säsong.

Befogenheter: Efter godkänd kurs har du licensgrad P2 och du får flyga inom dina behörigheter, som du kan läsa i Verksamhetshandboken.


Pris - 6.000 kr - inkl moms - för kurs enligt kursinnehåll, som faktureras och betalas i samband med kursstart.

Vi utvecklas olika fort och det är inte alls ovanligt att man inte hinner få alla moment godkända. Därför erbjuder vi ytterligare lektioner för 2.000 kr per heldag, så att du kan genomföra kursen i ditt tempo för att bli en säker pilot.


Anmäl dig genom formuläret nedan, så tar vi kontakt och planerar ett bra upplägg.