Camp Colombia

25 Januari - 8 Februari 2025

Camp Colombia | 25 januari - 8 februari 2025


Upplev skärmflygparadiset den kommande vintern med dina flygguider Fredrik Gustafsson (FG Paragliding) och Bengt Pettersson (PBB Paragliding)!

Flyg ut från gräsbevuxna startplatser omgivna av kaffe- och bananplantager. Flyg i smörig termik, kurva högt och ta dig långt genom tropiska landskap. Landa bredvid papayaträd och sockerrörsplantager och välkomnas av vänlig lokalbefolkningen till häst.

Vi tar högst sju piloter under två veckors Camp Colombia med lokal support och två svenska instruktörer, som guidar dig i luften och försöker hjälpa dig att få ut det mesta av ditt skärmflygningsäventyr.

Vem är Camp Colombia för? - Du bör vara en ganska erfaren P1 (IPPI4) eller P2 (IPPI5) med bra startfärdigheter, har gjort ett antal timmar XC-flygning, har färdigheter i att hantera din skärm i turbulens och är säker att landa ute.


Ankomst- och avgångstider med flyg

Du anländer till Cali flygplats Alfonso den 25 januari där vår lokala chaufför och guide, Madi, hämtar upp dig och kör dig till vårt boende i Santa Elena. 

Du ordnar dina flygbiljetter på egen bekostnad med ankomst 25/1 och avresa 8/2 till och från Cali flygplats. Låt oss hålla varandra informerade för att synkronisera våra ankomst- och avgångstider. 

Madi tar dig till flygplatsen på avresedatumet 8/2 i god tid för ditt flyg hem.


Flygningen

Piedechinche - Vi kommer att tillbringa de första fem dagarna med att flyga på Piedechinche. Området är perfekt för uppvärmning och utökas steg för steg med längre XC-flyg på ett säkert sätt. Sista dagen försöker vi göra en +100k XC norrut mot Roldanillo, där Madi följer efter oss med buss och vårt bagage.

Roldanillo - Välkommen till skärmflygets meckat! Här kommer vi att sätta uppgifter, försöka knäcka kilometer varje dag. Vi kanske gör några resor norrut till Ansermanuevo för att flyga i en annan del av dalen om vädret tillåter oss.

I slutet av lägret sätter vi en +100k söderut mot Santa Elena, där vi stannar sista natten innan hemresa 8 februari. 


Boende

Santa Elena - Nära Piedechinche hittar du den trevliga colombianska byn Santa Elena, där vi bor på mysiga Hostel Joshe, i delade dubbelrum. Frukost ingår inte här, men vi har många trevliga frukostkaféer precis runt hörnet.

Roldanillo - vi kommer att bo på Cloudbase, ett fantastiskt boende i centrala Roldanillo, som ägs av en schweizisk skärmflygningspilot Jonathan och hans colombianska familj. I boendet ingår frukost.

Om du vill ha enkelrum, vänligen meddela oss så ska vi försöka ordna det.Pris och kostnader

15.000 kr (inklusive moms) för guidning och coachning. Faktura skickas till dig i början av december 2024 för betalning inom 14 dagar (se villkor). 

Följande kostnader ingår inte och betalas av dig på plats under vistelsen.

Boende - Priserna är baserade på att dela dubbelrum och Hostel Joshe kostar dig cirka 80.000 COP (220 SEK) per person och natt, Cloudbase kostar cirka 130.000 COP (360 SEK) inklusive frukost. Din totala kostnad för boende blir cirka 4.100 SEK för 14 nätter och du betalar direkt till hotellen under din vistelse.

Startplatser och jeep till start - ligger på cirka 40 000 COP (110 SEK) per dag som du betalar kontant direkt till föraren och personalen. Om du bombar ut och behöver åka tillbaka måste du betala för jeepen igen (20 000 COP). Totalkostnad kommer att hamna på ca 1.400 SEK för 12 dagar.

Madi (vår chaufför, support och lokal guide) - kommer att kosta cirka 1 500 000 COP (4 000 SEK) per person för hela lägret, inklusive flygplatstransporter, retrieve, buss och support. Du betalar honom under din vistelse.

Lokalt SIM kort (a requirement) - Vi hjälper dig att hitta lokalt SIM-kort så att du kan använda din mobil för tracking, retrieve och kommunikation. SIM-kortet kostar runt 70 000 COP (185 SEK).

Det betyder att din totala kostnad enligt ovan kommer att hamna på cirka 24.000 SEK plus måltider, dryck och dina flygbiljetter. Vår guidekostnad på 15 000 SEK är fast. Kostnaderna du betalar lokalt är ungefärliga och kan variera beroende på växelkurser och gruppens storlek.

Bokningsläget 2025-06-28: 1 platser ledigt